Ručně vyráběné rozptylovače denního světla z českého křišťálu

Denní světlo v interiéru je nenahraditelné, kromě oken jej lze do interiéru přivést i dalšími cestami, jednou z nich jsou právě světlovody.

Rozptylovače světla Lightway Caterham a Piccadily vyrobené z českého křišťálu

Křišťálové rozptylovače světla jsou výsledkem kvalitní ruční práce českých sklářů s broušeným křišťálem. Díky nim proudí do místnosti nejen dostatek denního světla, ale navíc nabízí originální tvar i speciální světelné odlesky. Skleněné rozptylovače světla jsou k dostání v různých provedeních a díky ruční práci je lze vyrobit i na míru. Více na www.lightway.cz . 

„Světlovody sbírají denní světlo na střeše, fasádě, terase nebo třeba na chodníku či zelené střeše a následně jej vedou do interiéru speciálním vysoce reflexním tubusem. Stěny tubusu tvoří výkonná zrcadla s maximální odrazivostí. Tubus vyúsťuje na stropě nebo stěně místnosti, kterou chceme prosvětlit. Je opatřen skleněným rozptylovačem světla, takzvaným difuzérem, který světlo rovnoměrně rozptyluje do prostoru. Díky tomu proudí do interiéru nepozměněné světlo s minimálními ztrátami a maximální intenzitou,“ říká Jakub Brandalík ze společnosti Lightway.