Kamery Avonic vstupují do segmentu zdravotnictví

Společnost Avonic, holandský výrobce speciálních kamer, nově získala lékařskou certifikaci. Kamery Avonic CM70-IP, které byly podrobeny intenzivním testům a získaly certifikaci podle patřičné normy, tak mohou být používány na operačním sále a pomáhat při operacích a jejich přenosech. Využití slibují také v dynamicky se rozvíjejícím oboru telemedicíny.

„V sektoru zdravotnictví je nanejvýš důležité, aby kamery fungovaly bez rušení jiných lékařských elektrických zařízení. Lékařská certifikace pak Avonicu otevírá nové příležitosti pro aplikace v oblasti zdravotnictví a zdravotní péče včetně telemedicíny,“ říká Andrej Hronec, ředitel společnosti Audiopro.

Avonic splňuje normu 

Elektrické zdravotnické přístroje musí být bezpečné jak pro uživatele, tak i pacienty. Splnění platných norem (NEN-EN-IEC 60601-1-2 (2015)) dokazuje, že výrobky Avonic jsou všeobecně uznávány jako bezpečné a odolné všem vlivům, kterým mohou být v rámci lékařského použití vystaveny. 

„Tato zajišťovací norma se vztahuje na bezpečnost a funkčnost zařízení a systémů v přítomnosti elektromagnetického rušení a na elektromagnetické rušení vyzařované zařízeními a systémy. Kamera je testována na maximum bez jakýchkoli známek technického selhání. Tento výsledek jen podtrhuje spolehlivou holandskou kvalitu PTZ kamer Avonic,“ říká Michal Černý, zástupce firmy Avonic v ČR.

Partner společnosti Avonic, společnost Ditec a její divize Ditec Medical se specializuje na vývoj na míru šitých řešení pro zdravotnictví. Jejich audiovizuální technika pro zdravotnický trh je nyní rozšířena o PTZ kamery Avonic řady CM70. Ty kombinují dokonalou kvalitu obrazu kamer Avonic spolu s dalšími webovými kamerami.