Hovězí veverka je tak dobrá, že si ji nechávají řezníci pro sebe

14. 05 2022 | Pokud si rádi pochutnáte na skvělém mase, tak byste určitě neměli minout to od privátní značky Authentic. Pro Košík ho připravuje i rodinná firma Petra Brejchy, která maso odebírá pouze od ověřených farmářů a chovatelů.

Provoz se řídí zásadami welfare a zvířatům poskytuje  dvakrát větší prostor, než tento princip stanovuje. U Brejchy se vše snaží dělat s co nejmenším dopadem na životní prostředí. Recyklují zbytkové teplo pro další využití, používají speciální technologii, která šetří vodu, a kladou vysoký důraz na spotřebování celého zvířete. Zbytky se nevyhazují, ale používají se dál do krmiv pro domácí mazlíčky.

Jaké maso od Brejchy zvolit? Určitě to, které patří k nejlepším: hovězí veverku. Jedná se o delikatesní kousek masa od bránice, kterému se přezdívalo řeznická panenka, protože si ho řezníci často nechávali pro sebe a do prodeje se ani nedostalo. Díky umístění blízko jater nabízí veverka nezvykle prokrvené, chuťově výrazné a voňavé maso. Kombinuje v sobě šťavnatost rib-eye steaků a křehkou konzistenci svíčkové panenky. Steaku z této části hovězího se říká „hanger steak“ a právě steaková příprava veverce sluší nejvíc. Před přípravou nechte maso 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a po tepelném zpracování pak ještě 5 minut odležet pod alobalem nebo druhým talířem, aby byla chuť co nejlepší. Hovězí veverku Authentic i další dobroty na gril si můžete koupit spolu s dalším nákupem na Košík.cz.